<div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>deelt Honig soep uit</div>

Aanmelden
Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket dient u zich aan te melden bij "ONS WELZIJN" Sociaal Juridische-dienstverlening. 

Aanvraagformulier
ONS WELZIJN” is in het bezit van de aanvraagformulieren. De Voedselbank beoordeelt alleen aan de hand van een goed ingevuld aanvraagformulier of de aanvraag wordt toegekend.

Doorsturen
Particulieren dienen zich altijd via een hulpverlenende instantie bij “ONS WELZIJN” aan te melden.
Veelal worden mensen doorgestuurd vanuit maatschappelijk werk, thuiszorg, Riagg, slachtofferhulp, jeugdzorg, diaconie, vluchtelingenhulp etc. 

Screening
Tijdens de aanmelding bij “ONS WELZIJN” Sociaal-juridische dienstverlening, neemt men het bestedingspatroon onder de loep (screenen), inkomsten en uitgaven worden naast elkaar gelegd. De uitkomst wordt naast die van de “toekenningscriteria” gelegd en is dan bepalend voor wel of geen voedselpakket.

Van de personen die zich aanmelden voor een voedselpakket zal gevraagd worden zich te legitimeren en inzage te geven in hun financiële situatie. 

Personen die denken voor een voedselpakket in aanmerking te kunnen komen, kunnen telefonisch een afspraak maken met "ONS WELZIJN" Sociaal Juridische-dienstverlening

Contact
Schadewijkstraat 6
5348 BC Oss
 
telefoon: 088 374 25 25
email: info@ons-welzijn.nl

Stap voor stap

  1. Laat je doorsturen door bijv. maatschappelijk werk of thuiszorg
  2. Maak afspraak met "ONS WELZIJN" en vul een aanvraagformulier in
  3. Zorg dat  je al je inkomsten en uitgaven bij de hand hebt
  4. De Voedselbank keurt en stelt u op de hoogte 

Ophalen voedselpakket
Nadat bij "ONS WELZIJN" uw aanvraag is ingevuld gaat deze naar de Voedselbank. 
De Voedselbank beoordeelt vervolgens de aanvraag van uw voedselpakket en geeft haar goedkeuring, daarvoor krijgt u persoonlijk een telefonisch bericht.
U krijgt te horen vanaf welke datum het voedselpakket kan worden afgehaald. Het uitgiftepunt is gevestigd aan de Rossinistraat 3, 5344 AK, in Oss. 

Neem een stevige tas mee
De inhoud van het pakket moet omgepakt worden in een eigen tas of doos of iets dergelijks. Het kratje waarin de producten zitten blijft altijd op het uitgiftepunt achter. 

Let op!
Op het uitgiftepunt is een lijst aanwezig waarop de mensen staan die de betreffende week in aanmerking komen voor een pakket. Deze lijst is bepalend.

De ontvanger is uiteraard verplicht om, indien de financiële situatie in positieve zin verandert, dit te melden bij de Voedselbank, zodat zij weer iemand anders kunnen helpen met een voedselpakket.

Ruilen mag
In principe zullen de pakketten grotendeels aan elkaar gelijk zijn. Indien er producten bij zitten die iemand niet consumeert, kan er bij het uitgiftepunt al dan niet met behulp van de vrijwilligers geruild worden. 

Speciale wensen
Ook kunnen de vrijwilligers rekening houden met speciale wensen bij het samenstellen van het voedselpakket. Zoals ‘geen varkensvlees’ of ‘alleen rundvlees’ of ‘vegetarisch’ enz..

Donderdags ophalen
De verstrekking van voedselpakketten vindt iedere donderdag plaats tussen 14.30 en 17.30 uur.