<div style='color: #000;'>Voedselbank Oss</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks 190 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <div style='color: #000;'>Wij hengelen graag</div><div style='color: #d9782d;'>naar vis.</div><div style='color: #d9782d;'>Wie bijt?</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>8300 vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div>

Voedselbank vraagt Douwe Egberts punten
4 december 2018

Heeft U nog Douwe Egberts punten in uw keukenlade of voorraadkast liggen? Dan kunt u de klanten van de Voedselbank voor Oss en Omgeving erg blij maken. De punten kan de Voedselbank namelijk inruilen voor pakken koffie van Douwe Egberts. De koffiebrander ondersteunt namelijk de Voedselbanken in Nederland. Koffie is een product dat weinig voorkomt in de wekelijkse voedselpakketten. Zoals u zich als koffiedrinker kunt voorstellen, is dit een welkom product.

In de maand december zamelt de Voedselbank punten in bij diverse verzamelpunten in Oss en Omgeving. In de deelnemende winkel of ontmoetingsplek staat een oranje blik of een grote doos waar u de punten in kunt doen, het liefst in een zakje en geteld. Begin januari worden de blikken en dozen geleegd.

Waardepunten kunnen ingeleverd worden op de volgende adressen:

Oss: Boekhandel Derijks (Walstraat 8), slagerij Arie Zeegers (Wolfskooi 25), Albert Heijn (Winkelcentrum Ruwaard), SNS-bank (Oostwal 209), Wijkcentrum De Hille (Looveltlaan 25)

Heesch: Bibliotheek (De Misse2), SNS-bank (Schoonstraat 2)

Nistelrode: Ceelen Groenten (Laar 80A), Wereldwinkel (Raadhuisplein 1), Bibliotheek (Parkstraat 2), Jumbo (Parkstraat 10), Kapsalon Van Dinther (Weijen 11)

Schaijk: Albert Heijn (Burgemeester Hoefnagelstraat 14), Bruna (Runstraat 4)

Drie winnaars voedselbankspel

8 oktober 2018

Het voedselbankspel op de Dag van de Logistiek in Oss is gewonnen door drie personen. Babette Schuring, Koene van de Biggelaar en Matheo Zaino klokten alle drie een tijd van 34 seconden en zijn dus uitgenodigd om een dagje op de Voedselbank voor Oss en Omgeving te komen kijken. Ze kunnen een mailtje sturen aan henksnijders@voedselbank-oss.nl om een afspraak te maken.

Voor de tweede maal was de Voedselbank aanwezig op de Dag van de Logistiek en wederom was het een succes. De Voedselbank heeft veel contacten met logistieke bedrijven in de regio, krijgt voedsel en andere steun van het bedrijfsleven en is daar dankbaar voor. Niet meer dan logisch om op zo’n dag present te zijn. Voor de kinderen was er het voedselbankspel en volwassenen konden in gesprek met vrijwilligers van de Voedselbank of een film bekijken in de kleinste bioscoop van Oss. In de bus van Voedselbank stonden vier stoelen opgesteld rondom een projector. Daar draaide continu de recent gemaakte film door 412TV over de Voedselbank.

De Dag van de Logistiek was voor de Voedselbank ook de aftrap van de campagne voor een nieuwe bus voor de Voedselbank. De huidige bus loopt op de laatste benen en de Voedselbank is een spaaractie gestart voor het vervangen van de bus. Waar kun je zo’n actie beter starten op een evenement waar zo veel logistieke bedrijven aanwezig zijn.

Piet Coolegem krijg hamer en mes bij afscheid

6 oktober 2018

De gemeente Oss onderscheidde Piet Coolegem vrijdag 5 oktober bij zijn afscheid als voorzitter van de Voedselbank voor Oss en Omgeving met een speciaal mes, de kniep. ,,Niet zozeer het mes, maar de boodschap op het doosje is waar Oss voor staat”, stelde wethouder Kees van Geffen. ‘SAMEN laten zien waar we TROTS op zijn’. ,,En daar hebben gemeente en de Voedselbank elkaar gevonden, samen in het bestrijden van de armoede in de stad.” Van Geffen prees de scheidend voorzitter voor de manier hoe hij in de afgelopen viereneenhalf jaar de Voedselbank een professionele uitstraling heeft gegeven.

Eerder had Piet Coolegem van de voedselbank al een vergulde voorzittershamer gekregen. Vice-voorzitter Yvo Molkenboer memoreerde hoe hij de afgelopen jaren zeer prettig had samengewerkt en dat er ook veel gelachen is. ,,Onder jouw leiding is veel tot stand gebracht en daar zijn we je dankbaar voor.” Van de vrijwilligers kreeg de scheidend voorzitter nog een dinerbon en een bos bloemen voor zijn vrouw.

In zijn dankwoord stelde Piet Coolegem dat hij bij zijn aantreden een gemotiveerde groep vrijwilligers aantrof, maar dat hij zag dat er behoorlijk wat te verbeteren was. ,,Ik nam mij voor binnen een termijn van vier jaar een professionele organisatie neer te zetten in een mooi pand.” Terugkijkend is hem dat allemaal gelukt. ,,Maar dat hebben we samen opgebouwd, met alle vrijwilligers en gemeentebestuur met een groot sociaal hart.” Piet Coolegem draagt de Voedselbank dan ook met een gerust hart over aan zijn opvolger Bert Elberse. ,,En ik heb gemerkt dat Bert al weer nieuwe accenten zet, dus hij heeft nog genoeg te doen.”

Op het afscheid hadden vertegenwoordigers van tal van organisaties uit Oss nog mooie woorden voor de rol die Piet Coolegem bij de Voedselbank heeft vervuld. In totaal kreeg de scheidend voorzitter nog een bedrag van 205 euro als cadeau van de bezoekers. Vooraf had Piet Coolegem al bepaald dat geld aan de Voedselbank te schenken.    

De gasten konden op de bijeenkomst genieten van zoete en hartige hapjes van de recent geopende winkel Zoetegoed uit de Walstraat in Oss. Bedankt voor al het lekkers dat werd geschonken aan de Voedselbank.  

 

Appel valt niet ver van de boom
5 oktober 2018

Appel valt niet ver van de boom

De goede doelenactie van de middelbare school het Hooghuis, locatie stadion heeft dit jaar een mooi bedrag opgeleverd voor de Voedselbank voor Oss en Omgeving: maar liefst 1.050  euro. ,,Eerdere jaren hebben onze leerlingen zich ingezet voor doelen in het verre buitenland. Natuurlijk ook mooi en noodzakelijk. Maar nadat we vorig jaar in contact zijn gekomen voor met de Voedselbank, hebben we gekozen voor een goed doel letterlijk dicht bij huis”, aldus teamleider onderbouw  Marcel Thomassen.

In het kader van het project Globaland moesten de leerlingen van brugklassen een microkredietactie opzetten. Ze kregen per groepje 10 euro en moesten dat bedrag zien te vermeerderen. Op een markt in school werden allerlei acties gehouden voor ouders, grootouders en andere bekenden. De leerlingen verkochten tosti’s, hielden een bingo of verkochten beschilderde stenen. Het best kwam het groepje dat van appels veel verschillende hapjes en drankjes had gemaakt. Zo verkochten Daan van Bergen, Bjorn Hermans, Defne Yildiz, Emma van den Bosch en Danique van Leth appelcakejes, appel thee, appelflappen en nog meer gerechten gebaseerd op appels. ,,We hadden ook een goede sponsor”, verklapt Emma. De buurman van Daan blijkt een groenteman te zijn. Arjan van Bakel gaf dit groepje prachtige appels om te verwerken.

En dat leverde het groepje toch mooi, 104,84 euro op. Bijna tien procent van het totaal bedrag. ,,Het was leuk om te doen”, zeggen de leerlingen in koor. Het vijftal mocht de cheque met het bedrag aan vertegenwoordigers van de Voedselbank overhandigen en mogen met hun klas een bezoek gaan brengen aan de Voedselbank.

,,Ik verwacht dat dat bezoek net zo inspirerend zal zijn als onze contact met de voedselbank``, zegt Thomassen. Het directieteam en vakgroepen van de locatie Stadion vergadert acht keer per jaar buiten de deuren van de school. ,,Zo houden we contact met de samenleving. Naast de Voedselbank zijn we te gast geweest bij Landerij Van Tosse en enkele bedrijven.`` De Voedselbank juicht deze contacten toe, stelt bestuurslid Henk Snijders. ,,We willen dat de Voedselbank een onderdeel is van de Osse samenleving. En bovendien zit er aan het contact met middelbare scholen ook nog een educatief tintje. We hopen dat de leerlingen gaan inzien dat ze goed met hun geld omgaan en niet in een positie terecht komen dat ze later client van ons worden. En als de onverhoopt toch in een moeilijke situatie belanden, dat ze dan weten dat we er zijn  en zich er niet voor hoeven te schamen een beroep op de Voedselbank te doen.`` Het kan namelijk iedereen overkomen, stelt Snijders. En voor nu is hij blij met de opbrengst van de actie. ,,Fijn dat de appel niet zo ver van de boom is gevallen.``   

 

Voedselbank scoort fantastisch bij Rabobank Clubkas Campagne
5 oktober 2018

Met 534 stemmen harkte de Voedselbank voor Oss en Omgeving een geweldig bedrag binnen bij Rabobank Clubkas Campagne van dit jaar: 2.136 euro. Dit is het hoogste bedrag ooit dat de Voedselbank bij dit geweldige 
initiatief van de Rabobank Oss Bernheze wist te behalen.

Hartelijk dank aan de bank en natuurlijk vooral aan de leden van de bank die op ons hebben gestemd.
Met de 534 stemmen haalde de Voedselbank de vijfde plaats op de ranglijst.

Wij feliciteren ook de top drie van de campagne 
van dit jaar: ziekenvereniging Heesch, Hospice Oase uit Oss en 't Kuipke Heesch.

De Voedselbank gaat het geld inzetten om de mensen in de regio te helpen die tijdelijk geen geld hebben om levensmiddelen te kopen. Het is tevens een aanzet voor het vervangen van onze voedselbus die op zijn laatste benen loopt.

 

Dag van de Logistiek
1 oktober 2018

Kom jij ook naar de dag van de Logistiek in Oss? Kom dan ook even langs bij de Voedselbank Oss en omstreken. We staan vlakbij ITC. Tot zondag!

Bedrijven zetten hun deuren open tijdens Osse Dag van de Logistiek Grote Osse bedrijven als ITC en Raben openen zondag 7 oktober de deuren op de Dag van de Logistiek. Het evenement is komende zondag gratis te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur op en om de terreinen van Raben en ITC op Vorstengrafdonk in Oss. De deelnemende bedrijven laten hun nieuwste materieel zien én hopen bezoekers enthousiast te maken voor een baan in de logistiek. Niet voor niets is er een vacatureplein waar geïnteresseerden worden bijgepraat over de mogelijkheid van werken op de weg, het water of het spoor.

omen en gaaKn
8 september 2018

Voorzitter Piet Coolegem stopt na 4,5 jaar

Bert Elberse nieuwe voorzitter Voedselbank voor Oss en Omgeving

Bert Elberse is de nieuwe voorzitter van de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Per 7 september volgt hij Piet Coolegem op. Deze heeft bijna 4,5 jaar leiding gegeven aan de Osse Voedselbank. In deze periode is de stichting die voedselpakketten verstrekt een professionele organisatie geworden. Tijd voor een nieuwe voorzitter, aldus Coolegem, die nog tot 1 oktober blijft om zijn opvolger in te werken.

Piet Coolegem, nam het roer van de Voedselbank in april 2014 over. De eerste grote verandering  was de verhuizing van de Voedselbank van een aanbouw bij de Elzeneindschool naar de huidige locatie aan de Rossinistraat. Hierdoor kreeg de organisatie de beschikking over veel meer ruimte, konden de wachtlijsten per direct worden weggewerkt en kon de Voedselveiligheid worden gewaarborgd. ,,Ik heb al die jaren met heel plezier de Voedselbank, samen met alle vrijwilligers , ontwikkelt naar een professionele vrijwilligersorganisatie. Mijn taak heb ik volbracht, nu is het tijd voor nieuw elan”, aldus de scheidend voorzitter. Dat is wat hij de Voedselbank gunt.
,,Met Bert Elberse heeft de Voedselbank een meer dan voltreffelijke opvolger gevonden voor mij. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de Voedselbank goed gaat leiden en weer nieuwe elementen zal toevoegen aan de mooie organisatie.”

Coolegem gaf in het voorjaar te kennen in de loop van 2018 te willen stoppen. Het bestuur ging vervolgens op zoek naar een opvolger. Bert Elberse diende zich in feite zelf aan. Nadat hij zijn bedrijf Fysicon had verkocht wilde hij zich maatschappelijk gaan inzetten. Na een eerste kennismaking zag hij direct dat hij wel een klik had met de Voedselbank en de vrijwilligers die er aanwezig waren. ,,Ik wil mijn kennis graag inzetten voor een groep mensen in de samenleving die het minder goed heeft dan ik.” Elberse noemt de Osse Voedselbank een voorbeeld Voedselbank. ,,Wat ik in Oss zie is heel anders dan het doorsnee beeld dat iemand heeft van een Voedselbank en van locaties die ik de afgelopen tijd heb gezien. De Osse Voedselbank geeft energie. Daar wil graag mijn tijd insteken.”
Veertig jaar heeft Elberse aan de commerciële kant van de maatschappij gestaan, nu ziet hij een geheel andere kant. ,,Het heeft mijn kijk op bepaalde dingen veranderd. Door verhalen van mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank komt de problematiek wel heel dichtbij.”

De Voedselbank voor Oss en Omgeving verstrekt op dit moment zo’n 180 voedselpakketten per week. Daarmee worden ruim 500 mensen geholpen. Van dit aantal zijn er circa 200 personen onder de 18 jaar. De Voedselbank wordt ondersteund door de gemeenten Oss en Bernheze en tal van bedrijven in de regio. De voedselpakketten worden gevuld met voedsel dat gratis wordt verstrekt aan de Voedselbank. Elke week zetten zich ruim vijftig vrijwilligers in bij de Voedselbank. De voedselpakketten zijn een tijdelijke noodhulp aan mensen die in financiële nood zitten. Ook voorkomt de Voedselbank een deel van voedselverspilling in Nederland.

De Voedselbank voor Oss en omgeving is opgericht om huishoudens die van zeer weinig geld moeten rondkomen, te helpen met voedselpakketten. Wekelijks voorzien onze circa 50  gemotiveerde vrijwilligers ongeveer 180 gezinnen in Oss en omgeving van een welkome aanvulling op hun voeding. Om dit te bewerkstelligen zijn wij regelmatig op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Op dit moment is Voedselbank voor Oss  en Omgeving op zoek naar

Kom jij ons team versterken?
7 september 2018

Wij zijn op zoek naar jou!!!

Chauffeur (vrijwilliger)

Op enkele dagen per week worden de producten bij de leveranciers/bedrijven opgehaald door chauffeurs en bijrijders van de Voedselbank. Het gaat om gekoelde en ongekoelde producten. We hebben nu een vacature voor de woensdag. We vragen van de vrijwilliger de bereidheid en mogelijkheid om ook af en toe op dinsdag en donderdag in te vallen.

Beschikken over een geldig rijbewijs B en rijervaring. De voorkeur gaat uit naar een vrijwilliger met ervaring als vrachtwagenchauffeur of een soort gelijke functie. Ervaring met het laden en lossen van  goederen. Het is fysiek belastend werk: laden en lossen van de lading, kratten handmatig uit de bus halen (bukken, tillen, draaien, reiken etc.)

Medewerker vleesafdeling (vrijwilliger)

Op woensdag en/of donderdag enkele uren meehelpen op de vleesafdeling. Hij/zij moet de bereidheid hebben te werken in een gekoelde ruimte (haccp). Het werk is fysiek belastend, dit bestaat uit tilwerkzaamheden en deels werken in de koel- en vriescel van de Voedselbank. Affiniteit met slagerijwerkzaamheden en vleesproducten is een pré.


Medewerker uitgifte (vrijwilliger)

Op de donderdagmiddag, maar het liefst de gehele donderdag inzetbaar. Deze vrijwilliger (m/v) komt in contact met onze klanten. We zijn op zoek naar representatief persoon die klantvriendelijk is. Het werk is licht fysiek belastend.

Educatief medewerker (vrijwillig)

Voor onze afdeling PR en Voorlichting zoeken we een educatief medewerker. Hij of zij gaat een netwerk opzetten met alle scholen in ons werkgebied en gaat voorlichtingslessen geven op basis- en middelbare scholen. Tevens wordt de medewerker ingezet voor het geven van presentaties en rondleidingen op de Voedselbank. De werkzaamheden vinden niet op een vaste dag plaats.

 

Wat verwachten wij van U?
U heeft een flexibele instelling en u vindt het leuk om in teamverband te werken.
U bent beschikbaar op woensdag en/of donderdag. De werktijden liggen tussen 8.00-18.00 uur volgens een vooraf opgesteld rooster.

Wat kun je van ons verwachten?

Werken in een boeiende en dynamische omgeving waar professionaliteit en collegialiteit hand in hand gaan.

Afwisselende functie met veel vrijheid en kunnen werken naar eigen inzicht.

Samenwerking in goede en informele sfeer.

Interesse?

Wil je graag een bijdrage leveren aan de Voedselbank voor Oss eo, dan nodigen we je van harte uit te reageren! Dit kan je doen door een mail te sturen naar:

Info@voedselbank-oss.nl

Voor nadere informatie over de vacatures Chauffeur, Vleesafdeling en Uitgifte kunt u met Servi Diederen  contact opnemen via telefoon: 06 33166531 en voor de Educatief Medewerker met Henk Snijders 06 53760716.

 
Nieuwe bedrijfsleider bij Voedselbank
26 augustus 2018

 
Servi Diederen is de nieuwe bedrijfsleider bij de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Hij volgt Yvon Langens op, die een stapje terug gaat doen. Ze blijft wel verbonden aan de Voedselbank, maar gaat verder als gewone vrijwilliger.
 
Yvon, die in het voorjaar nog het Osje van Verdienste kreeg, heeft enkele jaren de werkvloer van de Voedselbank aangestuurd. In Servi krijgt ze een goede opvolger. Hij wordt daarin ondersteund door drie dag-coördinatoren.
 
We wensen Servi heel veel succes en bedanken Yvon voor haar inzet. We hopen dat ze nog jaren verbonden blijft aan de Voedselbank.

Triest bericht
05 juli 2018

Maandagavond 2 juli bereikte ons het droevige nieuws dat onze vrijwilliger Henk Reijnders is overleden.
Henk zou donderdag zijn vaste plek aan de rollerbaan bij de frisdranken weer innemen na een vakantie.
Helaas mag dat niet meer zo zijn.

Henk was een zeer lieve en betrokken vrijwilliger. Op 11 juni 2015 begon hij bij de Voedselbank en was een zeer betrokken medewerker. Levensgenieter, maar ook iemand die altijd zijn inbreng had bij de vergaderingen. De donderdag zullen nooit meer hetzelfde zijn. De plek aan de rollerbaan bij de frisdranken was Henk zijn vaste plek en daar stond hij altijd met veel plezier. Zijn lach zullen we niet snel vergeten. Als iedereen zo positief in het leven zou staan als Henk stond, zou de wereld veel vrolijker zijn.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen alle sterkte om dit grote verlies een plek te geven. 

De Club van 100
06 juni 2018

Particulieren, ondernemers en bedrijven die de Voedselbank voor Oss en Omgeving willen steunen kunnen toetreden tot de Club van 100. Hiervoor gaat u een contract aan om jaarlijks de Voedselbank met 100 euro te sponsoren. Voor u geen groot bedrag, maar voor de Voedselbank een structurele inkomstenbron, zeker als we 100 mensen vinden die ons steunen.

De Osse burgemeester Wobine Buijs zette op 12 januari 2018 als eerste haar handtekening onder de overeenkomst. Velen volgden haar al, bent u de volgende?

Lees onze flyer en vul bijgevoegde overeenkomst in en stuur deze retour naar de Voedselbank.

Hartelijk dank, u steunt daarmee de armsten mensen in Oss, Bernheze en Landerd. Met uw bijdrage kunnen we onze cliënten wekelijks voorzien van een voedselpakket.

Voor meer informatie klik op onderstaande link:
https://oss.voedselbankennederland.nl/nl/club-van-100.html

 

22 maart geen uitgifte
13 maart 2018

Voedselbank voor Oss en Omgeving, sluit voor één week de deur. Op donderdag  22 maart is er geen uitgifte. De vloer van de locatie in Oss wordt deze week vervangen. Dat gebeurt om de voedselveiligheid in de Voedselbank voor de toekomst te garanderen. Donderdag 29 maart is de Voedselbank weer als vanouds open voor de uitgifte. Vanaf die dag vanaf een spiksplinternieuwe gietvloer.

 

Club van 100
13 januari 2018

Burgemeester krijgt direct veel navolging

Direct nadat burgemeester Wobine Buijs van Oss haar handtekening zette onder de overeenkomst van de Club van 100 van de Voedselbank voor Oss en Omgeving volgden velen haar voorbeeld. Al meer dan veertig mensen meldden zich direct aan voor het initiatief. Een heel mooi succes.

De Osse burgemeester trapte de campagne voor het werven van sponsoren voor de Voedselbank af tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Osse Voedselbank.

De gasten genoten van heerlijke hapjes die kok Dennis Zeegers op uitnodiging van de Voedselbank had gemaakt op basis van het voedselpakket dat vorige week aan de cliënten was verstrekt.

Nieuwjaar!
1 januari 2018

Voedselbank Oss en Omgeving wenst jullie 365 dagen gevuld met warmte, liefde, gezondheid, kracht en geluk!

 

Overweldigend
20 december 2017

De kerst-voedselpakketten van de clienten van de Voedselbank voor Oss en Omgeving gaan er fantastisch uitzien. Er zijn zeer mooie, voedzame, leuke en lekkere producten gedoneerd. De tassen zullen donderdag uitpuilen, maar dat mag best wel een keertje. Ook de mensen die onder het minimum zitten mogen van fijne feestdagen genieten.

Veel bedrijven, kerken, ondernemers, schoolklassen en particulieren hebben de afgelopen dagen fors gedoneerd aan de Voedselbank. Wij zijn daar iedereen zeer dankbaar voor. De twee inzamelacties bij de 
supermarkten in Oss (Albert Heijn, Burchtplein en de twee Jumbo's Van Bergen, Wolfskooi en Vierhoeksingel) leverden te samen meer dan 250 kratten vol met houdbare producten op. Daarmee kunnen we weer behoorlijk 
wat weken vooruit.

Ook verschillende scholen in Oss en omgeving kwamen in actie voor de voedselbank. De basisscholen De Evenaar uit Oss en De Regenboog uit Schaijk haalden veel producten op. Ook leerlingen van Hooghuis TBL 
zorgden voor producten voor de Voedselbank en dan waren er ook nog zes meiden van ROC De Leijgraaf die verschillende dozen naar de Voedselbank brachten.

De Franciscanen uit Megen brachten dozen en tassen vol met producten en cadeaus en ook de kerken in Oss kwamen in actie voor de Voedselbank. En dan nog tal van andere personen en instanties die dit jaar aan de 
clienten van de Voedselbank dachten en donaties.

Een moeder met twee dochters die in actie kwamen, mensen die hun kerstpakket doneerden aan de Voedselbank of dames van de Ladies Circle De Leijgraaf die voor kindercadeautjes zorgden. En wat te denken van Keurslager Van Kraaij, die een mooie rollade schenkt aan de clienten van de Voedselbank.

Te veel om eigenlijk op te noemen, want ook anderen deden nog een duit in te zakje. Onze dank is groot. Elke gift stemt de vrijwilligers van de Voedselbank blij, of het nu één product is of een boodschappenkarretje 
vol. Het geeft de armsten van Oss en Omgeving een mooie en warme kerst.

Wij wensen iedereen die de Voedselbank voor Oss en Omgeving een warm hart toedraagt prettige feestdagen en een goed 2018.

 

Basisschool de Evenaar
15 december 2017

Basischool de Evenaar

Veel mensen hebben dezer dagen de Voedselbank in gedachte. Dat is heel fijn.

Ook de leerlingen van basisschool de Evenaar hebben producten voor de Voedselbank voor Oss en Omgeving ingezameld. Vrijdag stond de opbrengst uitgestald op de school en het was een prachtig gezicht om zoveel levensmiddelen bij elkaar te zien.

Een vrijwilliger van de Voedselbank nam het met dank in ontvangst. De voedselpakketten met de feestdagen worden mede door deze actie lekker gevuld. De oudervereniging had het initiatief genomen en het is een groot succes geworden.

Hartelijk dank, goed gewerkt leerlingen van de Evenaar.

 

Kerststerren en ijsco's
15 december 2017

De voedselpakketten in Oss waren deze week ruim voorzien van gezonde producten. Een heerlijk soeppakket, bananen, snoeptomaatjes, andijvie, sinaasappelsap en nog veel veel meer. Maar er waren ook enkele speciale zaken in het pakket verstopt. In de aanloop naar kerst zaten er enkele mooie producten in.

Volgende week belooft het nog een mooier voedselpakket te worden. Deze week prijkt er in ieder geval al een kerstster op de tafels van onze cliënten. Voor iedereen was er een 
plant, geschonken door Harold Reusel van Bloemerie 88.

Voor de gezinnen met kinderen was er ook nog een ijsjeskaart, goed voor 11 ijsbolletjes bij ijssalon Venezia op de Heuvel in Oss. Een cadeau van de familie De Marco.

 

'Mag ik de zon laten schijnen'
14 december 2017

De zon scheen woensdag voor de clienten van de Voedselbank in Oss. 
Terwijl zanger Jeffrey Heesen zijn nummer Mag ik de zon laten schijnen 
live bij de AH in Oss zong, kwamen steeds meer producten binnen bij de 
kerstactie van Omroep Brabant en de Voedselbanken. 'Het loopt als een 
tierelier', beaamde Yvon Langens die met enkele collega's van de 
Voedselbank voor Oss en Omgeving het ene na het andere pak en blik in 
ontvangst mocht nemen. Het overtreft het resultaat van vorig jaar, dat 
toen al gigantisch was. Dank aan alle gulle gevers en de mensen die de 
actie mogelijk hebben gemaakt. En wie nog wil doneren, zaterdag staat de 
Voedselbank van 10.00 tot 16.00 uur bij de Jumbo's in Oss.

 

Voedselbank Oss bji Jumbo's Vierhoeksingen en Wolfskooi zaterdag 16 december
13 december 2017

De feestdagen staan weer voor de deur. Voor velen een tijd om samen te zijn en een lekkere maaltijd op tafel te zetten en te genieten van een feestmaal. In Oss en omgeving zijn er toch mensen voor wie dit niet is weggelegd. Zij zijn voor voedsel afhankelijk van de Voedselbank voor Oss en Omgeving.

U kunt hen ook een mooie Kerst geven door producten te doneren aan de Voedselbank Dat kan komende zaterdag, dan staan vrijwilligers van de Voedselbank bij de Jumbo supermarkten aan de Wolfskooi en Vierhoeksingel waar de Voedselbank samen met Jumbo Van Bergen een kerstactie houdt. U helpt door een of meer producten te doneren van een speciaal boodschappenlijstje.

 

Symbolica leidt tot bezoek Voedselbank
8 december 2017

26 leerlingen van klas 6a van de Teugelaarschool brachten 
donderdagmorgen een bezoek aan de Voedselbank in Oss.

De symbolicamunten van supermarkt Emté waren de aanleiding. Omdat twee leerlingen uit de klas het best jammer vonden dat de kinderen van de clienten van de Voedselbank deze munten niet konden krijgen, vroegen zij bij de supermarkt of ze niet wat munten voor de Voedselbank konden krijgen. De Supermarkt vond het ook een goed idee en gaf ze een lading mee, ook kregen de twee leerlingen verzamelplaten voor de munten.

De twee jongens kwamen al een keer de munten brengen en vonden het interessant. Daarom vroegen ze of ze niet een keer de klas mee mochten brengen. Dat mocht natuurlijk en omdat juffrouw Jannie het ook goed vond, kwam donderdag dus de hele klas. Het werd een leuke bijeenkomst waarbij de kinderen vol 
vragen zaten en ze veel hebben gezien.

Jongens bedankt en wie weet tot ziens..... tot een volgende actie van de Emté.

 

Vrijwilligers bedankt!
7 december 2017

Het hele jaar door zetten de vrijwilligers van de Voedselbank voor Oss en Omgeving zich in de de arme medemensen. Daarom mogen zij een dag in het jaar best in het zonnetje gezet worden, en wil op 7 december, de 
landelijke Vrijwilligersdag.

Op deze dag krijgen ze allemaal een kaart toegestuurd en de afgelopen dagen werden de vrijwilligers verrast met een lekker stukje taart van chocolaterie Christian uit Oss.

Vrijwilligers bedankt, zonder jullie inzet bestaat er geen voedselbank en dat zou heel, heel jammer zijn.

 

Sint en Soep op de Voedselbank voor Oss en Omgeving
1 december 2017

Voor de eerste keer had Sinterklaas dit jaar tijd gevonden om de Voedselbank voor Oss en Omgeving te bezoeken. Het was donderdag 30 november een gezellige uitgiftedag. Piet plukte de kinderen uit de wachtrij en Sint had voor ieder kind een aardig woordje en een mooi cadeau. 
De feestvreugde werd verhoogd door een geste van bistro Gossimijne, die aan iedere bezoeker een lekkere kop soep beschikbaar uitdeelde.

Als de deuren van de Voedselbank om half drie open gaan, staan binnen al tafels vol met cadeaus. Voor ieder kind bij de Voedselbank is een presentje geschonken. Sint en zijn Piet hebben tijd gevonden om de hele uitgiftedag tot half zes aanwezig te zijn.

De Goedheiligman ontvangt de kinderen allemaal persoonlijk. De een is nog wat schuchter, de ander geeft hem zonder schroom een hand of zingt een liedje voor hem. Een aantal heeft bovendien een mooie tekening gemaakt.

De Voedselbank dankt allen die het Sinterklaasfeest op de locatie hebben mogelijk gemaakt en de soep van Gossimijne gaf iedereen een prettig gevoel. Als klap op de vuurpijl zat er in het voedselpakket als extraatje nog de nodige Sint-lekkernijen zoals een letter (geschonken door Rabobank en Christian Chocolaterie) en snoep van Hanex-carwashactie.

De Voedselbank voor Oss en Omgeving bestaat sinds 2004. Afgelopen week werden er 165 voedselpakketten verstrekt. Daar gaan ongeveer 500 mensen achter schuil, van wie bijna 180 kinderen onder de 18 jaar. Bij de Voedselbank voor Oss en Omgeving werken wekelijks meer dan vijftig vrijwilligers.
 

Rabobank schenkt lekkernijen van Christina Chocolaterie en Patisserie
22 november 2017

Sinterklaas en chocolade letters zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar dat geldt niet altijd voor de cliënten van de Voedselbank. Tot dit jaar dan, want dit jaar kan de Voedselbank voor Oss en Omgeving zijn cliënten met een letter verrassen. En niet zomaar een letter. Nee, zelfs een letter van de top chocoladezaak van Oss , Christian Chocolaterie en Patisserie .

We danken dit aan de medewerkers van de Rabobank. Zij hebben het initiatief genomen om voor een leuke Sinterklaas te zorgen. 'Ieder jaar kiezen we als Rabobank een goed doel uit. Dit jaar is dat de Voedselbank', zegt Nancy Marcellis.

Met haar collega's heeft ze de afgelopen weken al meegeholpen op de Voedselbank. 'Maar we wilden nog 
iets extra's doen, dus we dachten een chocolade letter is wel erg leuk. 
En omdat Christian ook wel wat wilde doen voor de mensen van de Voedselbank, kunnen we ieder gezin zo'n heerlijke letter aanbieden', aldus Margie Timmermans.

De Voedselbank dankt Christian Chocolatetie en Patisserie en de medewerkers van de Rabobank hartelijk.

Het is dit jaar toch al een mooi Sinterklaas jaar. Een actie van Hanex Carwash 
heeft al heel veel Sint-snoepgoed opgeleverd. En als klap op de vuurpijl heeft Sinterklaas toegezegd op donderdag 30 november de Voedselbank in hoogsteigen persoon te bezoeken. En wie weet wat hij dan nog voor extra verrassingen heeft........

Foto: De chocoladeletters worden in de zak van Sinterklaas 
gestopt. vlnr Nancy Marcellis, Christian van Kempen, Margie Timmermans 
en Yvon Langens (coördinator Voedselbank voor Oss en Omgeving)

 

Voedselbank profiteert van Unox-actie SP
21 november 2017

Ruim vijftig 'actie-rookworsten' kreeg de Voedselbank voor Oss en Omgeving maandag overhandigd. Uiteraard Unox-rookworsten. Het was de Tweede-Kamerfractie van de SP die de Voedselbank blij maakte.

Het kopen van de Unox-worsten was een ondersteuningsactie voor de werknemers van Unox in Oss. Omdat de Osse fabriek door Unilever is verkocht aan Zwanenburg voeren de werknemers actie voor goede arbeidsvoorwaarden rondom de overname. De SP steunt de staking onder meer via #WeEtenDeSchappenLeeg. Met het kopen van de voorraden in de supermarkten willen vakbonden en SP een tekort aan Unox-producten creëren. En daar profiteert de Voedselbank nu dus ook van. Vier SP'ers hebben maandag de rookworsten in een Osse AH-supermarkt opgekocht. Nadat ze hun buit aan de stakers hadden getoond, kwamen de worsten naar de Voedselbank.

Lilian Marijnissen en en Bart van Kent overhandigden twee dozen vol met rookworsten; ze werden daarbij vergezeld door Maurits Gemmink en Hans Boerwinkel. De Voedselbank dankt de SP en hoopt dat de Unox-werknemers er goed uitkomen met hun werkgevers. Succes en sterkte. En onze cliënten eten komende week lekker stamppot met 'actie-rookworst'.

 

Kerkgangers steunen Voedselbank
20 november 2017

De leden van de Paaskerk in Oss zamelen elke derde zondag van de maand producten en geld in voor de Voedselbank voor Oss en Omgeving.

Onze oudste vrijwilliger Alewijn, ook lid van deze kerkgemeenschap brengt het ingezamelde elke maand weer mee naar de Voedselbank.

Wij zijn zeer blij met de bijdrages, dat is nog eens naastenliefde.

 

Lidl en Jumbo in actie voor de Voedselbank
17 november 2017

Ja mensen. Sinterklaas is nog niet in het land of Kerstmis schreeuwt al weer om aandacht.

In de Lidl-supermarkten loopt een actie voor de Voedselbanken. 
Klanten kunnen in de winkels een voucher kopen, deze bij de kassa afrekenen en dan in de bus voor de Voedselbanken stoppen.

Ook de Lidl-vestigingen in de Osse regio doen mee. Zo kunt u de Voedselbank in de filialen in Oss (Oude Molenstraat) en Heesch (Schoonstraat) steunen. Met uw product dat uw koopt, kunnen de pakketten van de cliënten mooi gevuld worden.

Verder steunt de Jumbo de Voedselbanken als vanouds. Landelijk worden 6.000 pakketten voor vijf personen weggegeven door het Veghelse concern.

Ook ook bij de Jumbo's in Oss volgt nog een kerstactie. In de aanloop naar Kerstmis zult u nog vrijwilligers van de Voedselbank voor Oss en Omgeving tegenkomen in beide winkels. Stel hen niet teleur en koop wat extra's om in het winkelwagentje van de Voedselbank te stoppen.

In ieder geval al hartelijk dank voor al uw vrijgevigheid.

 

Helpende handjes van Rabobank Bernheze
11 november 2017

De Voedselbank voor Oss en Omgeving mag zich de laatste weken verheugen in extra helpende handjes van medewerkers van de Rabobank Bernheze. In oktober en november zetten maar liefst 35 medewerkers van deze bank zich in voor de Voedselbank.

Ze helpen met het klaarmaken van de voedselpakketten, maken schoon en zijn actief als portioneerders. Dat laatste wil zeggen, van grote verpakkingen producten ompakken in kleine pakjes voor onze cliënten.

Eenmaal per jaar zoekt de Rabobank Bernheze een maatschappelijke organisatie uit om te helpen. Dat past in de strategie van maatschappelijke betrokkenheid van de bank. En de Rabobankers vinden het leuk om mee te helpen, dat blijkt althans uit hun enthousiaste reacties. 
En wij vinden het eveneens geweldig, bedankt voor jullie geweldige inzet.

 

Voedselbank blij met 320 stemmen
3 november 2017

De uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne is bekend gemaakt tijdens een mooie avond in sporthal De Rusheuvel in Oss. De Voedselbank haalde net het podium niet als club in de top 10 met meeste stemmen. Maar we zijn zeer tevreden met de 320 stemmen die we de afgelopen tijd kregen. 

Het levert de Voedselbank voor Oss en Omgeving toch een mooi bedrag op van 1.440 euro.

Fijn dat we massaal zijn gesteund. En we hopen dat we volgend jaar weer een stukje stijgen op de ranglijst van de clubs in de regio Oss/Bernheze. Rabobank en leden van deze bank die op ons hebben 
gestemd, nogmaals hartelijk dank.

Ongezond! Oordeelt u zelf.
5 oktober 2017

Onderzoekster Judith Neter van de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit zette deze week de voedselbanken in het verkeerde daglicht. Haar uitspraak dat  mensen die grotendeels afhankelijk zijn van het eten van de Voedselbank hun gezondheid op het spel zetten, was nogal boud. De inhoud van de voedselpakketten voldoet niet aan de richtlijnen goede voeding, zo stelt ze na het houden van een onderzoek. Dat overigens gaat over data die is verzameld tussen september 2011 en februari 2012.

Een conclusie die volgens de Voedselbank voor Oss en Omgeving niet strookt met de realiteit van nu. Soms hebben we wel minder gezonde producten in het pakket zitten, maar over het algemeen voldoet het voedselpakket dat we verstrekken aan de schijf van vijf. En we krijgen hier in Oss ook voldoende aanbod van verse producten. Zeker in de zomermaanden als volkstuinen uit de wijde omgeving ons voorziet van groente en fruit, stelt coördinator Yvon Langens.

Daarom hebben we maar eens het pakket dat een tweepersoons huishouden krijgt uitgestald. Oordeelt uzelf: gezond of ongezond? De schijf van vijf zit er dik in, zegt voorzitter Piet Coolegem. ,,Mooie producten: yoghurt, melk, eieren, aardappelen, bloemkool, witlof, volkoren brood, paprika, pasta, druiven, bosbessen en zelfs frambozen.” Uiteraard zijn we afhankelijk wat we krijgen, maar de ondernemers uit de regio zijn ons goed gezind en daarmee onze cliënten. 

Misschien dat in de periode van het onderzoek de voedselpakketten ongezonder waren dan nu, erkent Coolegem. Maar wat is de relevatie van de uitkomsten dan anno 2017. ,,In Oss krijgen de mensen in ieder geval een gezond pakket.” En dan is het in feite nog slechts een aanvulling op de dagelijkse boodschappen, maar uit een recente peiling onder de cliënten van  de Voedselbank voor Oss en Omgeving blijkt dat het merendeel de hele week toekomt met het voedselpakket.

Tijdens de uitgifte afgelopen donderdag op de Voedselbank lieten meerdere cliënten weten het oneens te zien met het bericht van Neter. ,,Haar conclusie dat we ongezond eten door de producten in het voedselpakket klopt van geen kanten, aldus een veelgehoorde reactie.

Op de foto een pakket voor twee personen zoals dat donderdag op de Voedselbank is uitgereikt.

 

Comite van Aanbeveling smeerolie voor Voedselbank
25 september 2017

Een oud-burgemeester, een oud-topman uit het bedrijfsleven en een onderneemster. Oftewel Herman Klitsie, Rob Prins en Candy Sanders. Dit prominente trio vormt het Comité van Aanbeveling van de Voedselbank voor Oss en Omstreken. Donderdag 21 september is het comité geïnstalleerd. tijdens een korte bijeenkomst op de Voedselbank in Oss. ,,Wij zien jullie als de smeerolie voor de Voedselbank in contacten met het bedrijfsleven en andere organisaties”, verwelkomde VB-voorzitter Piet Coolegem de leden van het Comité van Aanbeveling.

,,We hebben al goede contacten met een aantal bedrijven en organisaties in Oss en omgeving, maar tijdens het organiseren van een benefietconcert eerder dit jaar merkten we dat sommige deuren toch moeilijk open te krijgen zijn. Met deze leden van het Comité van Aanbeveling rekenen we erop  een nieuw breekijzer in handen te hebben”, aldus Coolegem. Hij is trots op het comité. Andere voedselbanken in Nederland gingen Oss voor en de VB-voorzitter hoorde vaak dat het inzetten van zo’n comité effect sorteert.

De Osse Voedselbank ziet het als een volgende stap in het proces van professionalisering. Met dit  Comité verwacht de Voedselbank dat partners nog gemakkelijker een relatie aangaan met de organisatie die zich inzet voor de armsten in de regio Oss. Iedere week regelen tegen de vijftig vrijwilligers de voedselpakketten voor Oss en Omgeving. De laatste maanden zijn dat er circa 175, waarmee ongeveer 500 personen in de regio aan een dagelijkse maaltijd worden geholpen.

Klitsie die in zijn periode als Osse burgemeester de oprichting van de Voedselbank in Oss meemaakte, heeft gezien dat in de afgelopen jaren al veel verbeterd is aan de Voedselbank. ,,Het pand nu in de Rossinistraat is niet te vergelijken met de eerdere onderkomens”, aldus de oud-burgemeester. En daar hoort volgens hem een dito structuur bij. Hij is blij zich te mogen inzetten voor de Osse Voedselbank, alhoewel het komend jaar zijn activiteiten een lager pitje zullen staan gezien zijn recente benoeming als waarnemend-burgemeester in Goes.

Prins en Sanders zetten er wel hun schouders direct onder. ,,Als we nodig zijn, mag je gebruik van ons maken”, aldus Prins die voorheen topman bij Organon was. Net voor de grote reorganisatie van het farmaceutische bedrijf stopte hij als directeur. Momenteel is hij onder meer verbonden aan Pivot Park en BrabantWonen. Sanders stuurt samen met haar man vijftien Hema-vestigingen in Brabant en Limburg aan. Zij was via de stichting Vrienden van de Voedselbank voor Oss en Omgeving al verbonden aan de Osse Voedselbank. ,,Maar dat was een slapende stichting, ik wil me nu echt meer gaan inzetten voor de Voedselbank. Want ik zie ook wel dat het ondanks de economische groei nog hard nodig is dat de mensen in de problemen goed geholpen worden.”

foto:
Onder het toeziend ook van vrijwilligers van de Voedselbank voor Oss en Omgeving is de installatie van het Comité van Aanbeveling. Van links naar rechts ondertekenen Herman Klitsie, Piet Coolegem, Candy Sanders en Rob Prins een overeenkomst.

 

Leerlingen De Singel verrassen voedselbank met 1800 euro
16 juli 2017

Een schooljaar lang hebben leerlingen van praktijkschool De Singel zich ingezet voor de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Het leverde bijna 1800 euro op. Coördinator Yvonne Langens mocht afgelopen week een cheque van 1798,22 euro in ontvangst nemen. Ze was aangenaam verrast door het hoge bedrag en bedankte alle leerlingen  voor hun inzet.

Yvonne Langens had aan het begin van het schooljaar een presentatie gegeven over de Voedselbank. Zij vertelde waarom de Voedselbank een uitkomst is voor veel mensen die door omstandigheden geen geld hebben om hun wekelijkse boodschappen te doen. De leerlingen hebben daarna activiteiten bedacht om geld in te zamelen voor de Voedselbank.  Er zijn werkstukken gemaakt tijdens de lessen houtbewerking en metaal; leerlingen hebben nagels gelakt in de Wellen; en via de eigen catering op school zijn er door leerlingen broodjes, soep en fruit verkocht tegen een ietwat hogere prijs.   Al deze activiteiten hebben geleid tot een heel mooie opbrengst, die aan de voedselbank gedoneerd wordt.

De praktijkschool verzorgt een breed scala van vakken op gebied van Verzorging, Hout, Metaal, Koper en Electro, Motorvoertuigentechniek, Groen, Facilitair, Textiel en Deco. Leerlingen leren  via  praktijklessen en stages de basisvaardigheden om te werken voor het dagelijks leven en om door te zetten ook als het even niet meezit. Na 5 jaar stroomt het merendeel uit naar werk en enkelen gaan naar vervolgonderwijs.

De praktijkschool is onlangs  verhuisd naar deze nieuwe locatie aan het Euterpenhof in Oss en is vorige week officieel  geopend. Het is een prachtig nieuw onderkomen en bijzonder is dat de leerlingen aan een groot aantal bouwklussen mee hebben kunnen werken zoals: betonstorten, bouw van de fietsenstalling, plaatsen van het hekwerk rondom school, klinkers leggen op het schoolplein, en verder met het aanleggen van het sportveld en met groenonderhoud. Uiteindelijk  hebben ze ook  geholpen met de verhuizing.  De school is daardoor een eigen plek geworden waar elke leerling  trots en zuinig op kan zijn.

Tijdens de jaarafsluiting waren Yvonne Langens en Lucia Gunnewijk namens de Voedselbank aanwezig. Leerlingen Demi van Lith en Enes Astan overhandigden de  cheque met het eindbedrag. Ook kreeg Yvonne Langens de banner van de actie van de locatie Singel voor de Voedselbank. Deze is door leerlingen gemaakt en heeft  het hele jaar in de aula  gehangen.

Op de vraag van directeur Hans Terpstra waaraan het geld wordt besteedt antwoorde Yvonne Langens dat er  nieuwe kratten nodig zijn voor het samenstellen van de wekelijkse voedselpakketten en voor de diepvriescel. 

De voedselbank bedankt alle leerlingen en docenten en verder personeel van de praktijkschool de Singel en met name het organiserend comité: Marie-Jose Schoonbergen, Jet Klaazen, Anke Schoonenberg, Tanja van de Greef en docent catering Jeroen Luijk.

 

Inzetten in de geest van Nelson Mandela
10 juli 2017
 
De vrijheidsstrijder Nelson Mandela zette zich bijna zijn hele leven in voor andere mensen. In zijn geest hebben medewerkers van het farmaceutisch bedrijf Aspen zich ingezet voor de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Mandela gaf 67 jaar van zijn leven aan de strijd tegen apartheid, medewerkers van Aspen zetten zich 67 minuten per jaar in voor een goed doel. Rond de verjaardag van de vader van het vrije Zuid-Afrika
(18 juli) zetten wereldwijd medewerkers van bedrijven uit zijn thuisland zich in voor een goed doel. De Osse vestiging van Aspen, een van oorsprong Zuid-Afrikaans bedrijf, heeft dit jaar de Voedselbank als goed doel uitgekozen.
 
Zestig tot zeventig medewerkers zijn maandag en dinsdag aan het poetsen in het magazijn van de Voedselbank in de Rossininistraat. Alles gaat van zijn plaats en de ruimtes zien er spik en span uit. De Aspen-medewerkers krijgen tijdens de werkzaamheden uitleg over de Voedselbank door coördinator Yvonne Langens en ze worden met de minuut enthousiaster over het werk van de Voedselbank. ,,Het idee is ontstaan om op de locatie van Aspen kratten te plaatsen zodat onze medewerkers voedsel kunnen doneren. Ook denken we aan een meer blijvend contact tussen ons bedrijf en de Voedselbank", zegt Ivonne van der Male. Ze zegt dat de Voedselbank goed en helaas noodzakelijk werk verricht. De Voedselbank is blij met de extra inzet van de Aspen-medewerkers. Nooit gedacht dat Nelson Mandela ook voor de armen in Oss van betekenis zou zijn.
 
 
 
Kersen en Kerssemakers
6 juli 2017
 
Wat een toeval deze week op de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Delen we kersen uit aan de cliënten, komt Kerssemakers op bezoek. Of is het een goddelijke voorzienigheid? Het is vandaag toch al een mooie dag voor de voedselpakketten: venkel, koolrabi, sla, andijvie en watermeloen. Het is weer een gezonde vulling die de vrijwilligers van de Osse Voedselbank kunnen aanbieden, naast de andere mooie producten en weer voldoende brood en ook nog iets lekkers uit het winkeltje.
 
Een aan het eind van de dag toont de nieuwe pastoor van de Grote Kerk in Oss, Roland Kerssemakers interesse in de achtergrond van de Voedselbank. Net als veel andere bezoekers is hij onder de indruk van de professionaliteit, maar ook tevens geschokt dat een voorziening als een Voedselbank nodig is in een land als Nederland. Als we hem nodig hebben, dan kunnen we een beroep op hem doen, zegt hij bij zijn afscheid. Een priester die ook werk wil maken van het welbevinden van de Ossenaren.
 
 
Eerste bedanksticker Voedselbank voor viskraam Andre Korf
juni 2017

De Voedselbank voor Oss en Omgeving gaat zijn leveranciers voortaan bedanken met een speciaal ontworpen sticker. Deze dubbelzijdige en transparante sticker kunnen de bedrijven en ondernemers aanbrengen om te laten zien dat zij Voedselbank steunen. Vishandelaar Andre Korf van Andres Vis en Snacks kreeg donderdag 15 juni de eerste sticker uitgereikt door vrijwilliger Angela Nelissen. Iedere zaterdag haalt zij de vis die die dag is overgebleven op namens de Voedselbank. Met deze vis maakt de Voedselbank iedere week de mensen weer blij in de voedselpakketten.

In de loop van de komende weken krijgen alle reguliere leveranciers de sticker uitgereikt. XT Reclame uit Teeffelen heeft de sticker ontworpen en geschonken aan de Voedselbank.

Andre Korf plakte donderdag direct de sticker op zijn kraam. Hij ondersteunt de Voedselbank van harte. Het is een mooi doel waar de overgebleven vis goed terecht komt, vindt de vishandelaar. Korf nam in maart van dit jaar de standplaatsen over van zijn oom Michiel de Ruiter, die 38 jaar op verschillende plekken in Oss stond. Ook De Ruiter steunde de Voedselbank al.

 

Leden Logistiek Platform Oss steunen de Voedselbank Oss
mei 2017

Het Logistiek Platform Oss heeft besloten de Voedselbank Oss de komende jaren structureel te gaan ondersteunen. De Voedselbank helpt ruim 500 mensen in de regio Oss die onder de armoedegrens leven met voedsel en andere dagelijkse boodschappen. Rob Hermes, projectmanager LPO: “Als Logistiek Platform Oss willen we graag ons steentje bijdragen aan de maatschappij. We zijn een samenwerkingsverband van bedrijven in het Osse, daarom vinden we het logisch om juist voor de gemeenschap in deze regio iets terug te doen. Bovendien past het bij ons om een logistieke proces te ondersteunen.”

Geld en goederen
De ruim vijftig vrijwilligers van de Voedselbank zetten zich iedere keer weer belangeloos in om de ruim 180 pakketten voor cliënten uit Oss, Bernheze en Landerd te verzorgen. Hermes: “Het is bijna ondenkbaar in onze welvaartsmaatschappij dat het nodig is, maar het is zo. Als LPO-leden dragen we deze organisatie en z’n vrijwilligers een warm hart toe. En helpen de Voedselbank structureel met bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van koel- en vriesopslag bij Vice Versa, het doneren van geld en het leveren van goederen zoals veiligheidsschoenen. Een speciale vermelding maak ik graag voor H&S Foodtrans. Niet alleen doneerden de medewerkers daar gul hun kerstpakketten, ook verstuurden ze dit jaar geen pakketten naar de eigen relaties. In plaats daarvan is er koffie, thee en rijst ingekocht voor de voedselbank. Een mooi initiatief dat zeker een vervolg krijgt.”

Juiste plaats
De Voedselbank Oss is blij met de steun van de leden van het logistieke platform. “Voor het verantwoord draaiend houden van de Voedselbank Oss is een structurele inkomstenbron nodig, zodat het zeker is dat ook in de toekomst de rekeningen voor zaken zoals elektriciteit betaald kunnen worden. De steun in de vorm van benzine of gebruik van auto’s en opslagruimte is erg welkom. En ook de geld- en voedseldonaties komen zeker op de juiste plaats terecht”, aldus directeur Voedselbank Piet Coolegem.

Foto:
Directeur Voedselbank Piet Coolegem en projectmanager LPO Rob Hermes bij het vrijwilligersteam van de Voedselbank Oss

 

Opbrengst Fuif 17 van Tafelronde 73 Oss voor de Voedselbank
mei 2017

De Voedselbank voor Oss en Omstreken werd woensdagmiddag 10 mei blij verrast door een delegatie van de Tafelronde 73, Gert Jordaans, Bob Walters, Sjack Esmyer en Emma Verbruggen. 

De vreugde werd extra verhoogd door een cheque die de vertegenwoordigers van de Tafelronde bij zich hadden, 4.000 euro groot. Voorzitter Piet Coolegem was uiteraard zeer content. ,Met dit soort acties wordt het voortbestaan van de Voedselbank gegarandeerd. En kunnen we voedselpakketten blijven verstrekken aan de armste van Oss en omgeving.”

De Tafelronde wist het bedrag bijeen te krijgen tijdens het evenement Fuif 17, waarbij 600 sponsoren in de Groene Engel bijeen waren. De opbrengst was bestemd voor twee goede doelen, de Voedselbank voor Oss en Omgeving was daar een van.

Na het in ontvangst nemen van de donatie kregen de vertegenwoordigers van de Tafelronde 73 een rondleiding door de Voedselbank. De jonge mannen waren onder de indruk van de professionaliteit van de organisatie en merkten op dat het een zeer geoliede machine is.

De Tafelronde 73 Oss maakt deel uit van een wereldwijde organisatie van mannen onder de 40 jaar. Het betreft actieve mensen die zich inzetten voor goede doelen. In Nederland zijn er 200 afdelingen met in totaal 3.000 leden.

 

 
De deuren open bij de Voedselbank voor Oss en Omgeving
donderdag 20 april 2017
 
De Voedselbank voor Oss en Omgeving zet voor de eerste keer in haar bestaan de deuren open. Zaterdag 13 mei 2017 kunt u komen kijken hoe de voedselbank werkt. De vrijwilligers laten u graag zien wat er in het wekelijkse voedselpakket zit en vertellen u hoe we dit voedsel allemaal verkrijgen.
Voordat een voedselpakket bij de mensen terecht komt die het goed kunnen gebruiken, komen er heel wat handen aan te pas. Vijftig vrijwilligers zijn elke week in de weer op de pakketten samen te stellen.
 
Ook benieuwd naar de organisatie achter de Voedselbank kom dan zaterdag 13 mei tussen 11.00 en 16.00 uur naar de Voedselbank, Rossinistraat 3 in Oss.
 
Kinderen zijn tijdens de open dag eveneens welkom. Er is een speciale speurtocht met vragen en opdrachten uitgezet en aan het eind wacht een lekkere verrassing.
 
Elke week verstrekt de Voedselbank in Oss zo’n 180 pakketten die terechtkomen bij ruim 500 mensen uit Oss, Bernheze en Landerd. Personen die tijdelijk de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen en aangewezen zijn op de noodhulp van de Voedselbank.
 
Tot ziens, tot 13 mei!
 

De pakken koffie van de DE-punten zijn er

vrijdag 14 april 2017

Een pallet vol, meer dan 3.600 pakken koffie werden deze week het magazijn van de Voedselbank in Oss binnengereden. Het resultaat van de spaarpuntenactie. Iedereen nogmaals bedankt voor het inleveren van de punten en de winkels en instellingen die de faciliteiten boden om de punten in te zamelen. Zonder jullie was het niet gelukt. Koffie is altijd een schaars goed bij voedselbanken, fijn dat Douwe Egberts deze actie op touw heeft gezet. De komende tijd krijgen onze cliënten een lekker pak koffie bij de wekelijkse pakketten. En het leuke is dat mensen punten blijven inleveren, de Osse voedselbank heeft al weer een nieuwe voorraad voor een volgende actie van Douwe Egberts. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.

 

Voedselbank broodnodig, bestel nu uw kaarten voor de beste plaatsen
zondag 09 april 2017

 

Zussen fietsen voor Voedselbank naar Parijs
donderdag 6 april 2017

De twee van oorsprong Osse zussen Jacqueline en Marilou Nillesen gaan voor het goede doel naar Parijs fietsen. En jawel de Voedselbank voor Oss en Omgeving is het goede doel. Deze campagne is ook het eerste project van de Voedselbank op de non-profit-sponsorsite Pifworld. Een aanrader voor iedereen die de Osse Voedselbank een warm hart toedraagt:

https://www.pifworld.com/nl/nonprofits/zaQorx3K1R0/voedselbank-voor-oss-en-omgeving/about

En  natuurlijk verdienen de twee zussen Nillesen een pluim en onze steun in hun fietsavontuur naar de Lichtstad. We blijven jullie volgen.


 

Oude liefde roest niet
donderdag 6 april 2017

Paul van Zuylen was enkele maanden vrijwilliger bij de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Nadat hij weer een baan vond, moest hij zijn werkzaamheden stoppen, maar hij uit zijn gedachte ging de Voedselbank niet. En toen hoorde hij dat zijn nieuwe werkgever Actemium aan het einde van het jaar een pot had voor goede doelen. Paul bedacht zich geen moment en stelde de Voedselbank voor. En het werd gehonoreerd. Donderdag 30 maart mocht hij zijn oude liefde verblijden met een een cheque van 350 euro.

Paul bedankt dat je aan ons blijft denken en de Voedselbank is blij dat er bedrijven zijn als Actemium, die goede doelen ondersteunen. Met jullie bijdrage kunnen wij ons werk voor de armsten in Oss en omgeving blijven doen.

Voor wie Actemium niet kent, het is een bedrijf dat schakelkasten maakt en heeft verschillende vestigingen in Nederland, waaronder een in Veghel. Hier werkt Paul van Zuylen. Actemium is onderdeel van de wereldwijde onderneming Vince Enrgie.

 

Meer dan 1,6 miljoen DE-punten voor Voedselbank Oss en Omgeving
donderdag 16 maart 2017

Vrijwilligers van de Voedselbank voor Oss en Omgeving wisten niet wat ze overkwam bij het tellen van de DE-waardepunten die in de regio waren ingezameld. Stilletjes was de hoop uitgesproken om de grens van één miljoen punten te slechten. Maar het aantal bonnen hield maar niet op. De teller stopte uiteindelijk op ruim 1,6 miljoen: 1.630.440 punten om precies te zijn.

Dat levert de Voedselbank meer dan 3.100 pakken koffie op. Daarmee kan de Voedselbank voor Oss en Omgeving heel veel armen in Oss een lange blij maken. Want koffie is een schaars goed bij de Voedselbank. Letterlijk een bakkie troost bij de komende voedselpakketten.

De Voedselbank voor Oss en Omgeving dankt alle mensen die de punten hebben ingeleverd en de inzamelpunten voor het beschikbaar stellen van hun ruimte voor het plaatsen van de collectebussen. De keukenlades in de regio Oss zijn nu zo goed als leeg. Met zakken val werden de DE-waardepunten afgegeven. Soms een pakje van 100 punten tot pakketten van wel 50.000 punten. Die medewerking is voor de Voedselbank van onschatbare waarde. Het laat zien dat er veel mensen zijn die het werk van Voedselbank ondersteunen.

Nog even wat cijfers op een rijtje. De afgelopen weken hebben we zo’n 180 pakketten uitgedeeld in Oss. Daar gaan ongeveer 450 personen achter schuil, waarvan circa 150 kinderen. Achter ieder pakket schuilt een eigen verhaal, de mensen zijn vaak door omstandigheden buiten hun eigen schuld om in de problemen terecht gekomen. Dan is het fijn te weten dat er een helpende hand is om hen er weer bovenop te helpen. De meeste cliënten van de Voedselbank lukt het om met deze tijdelijke noodhulp weer op eigen benen te staan. En dat geeft de vrijwilligers van de Voedselbank een goed gevoel.

De actie heeft de hele maand februari gelopen. Het is een groot succes geworden. De ingezamelde waardepunten hebben een waarde van zo’n 2.700 pakken koffie, Douwe Egbert verhoogd dit aantal nog eens met 15 procent, zodat de Voedselbank Oss en Omgeving ruim boven de 3.000 pakken koffie uitkomt. 

 

Vajen en Venna zingen op benefietconcert Voedselbank Oss
woensdag 22 februari 2017

De Oijense zangeressen en zusjes Vajen en Venna van den Bosch luisteren het benefietconcert Voedselbank Broodnodig op. Het concert is ten bate van de Voedselbank voor Oss en Omgeving. De zangeressen worden begeleid door stadsharmonie KVA en zingen meerdere nummers op het benefietconcert. Het evenement is vrijdag 16 juni in theater de Lievekamp in Oss.

Het benefietconcert wordt gehouden om continuïteit te waarborgen van de Voedselbank. Het is ieder jaar weer problematisch om de begroting rond te krijgen, stelt voorzitter Piet Coolegem van de Voedselbank voor Oss en Omgeving, ondanks subsidies van de gemeenten Oss en Bernheze en donaties van bedrijven en particulieren. Coolegem zegt gelukkig te zijn met de toezegging van Vajen en Venna om geheel belangeloos iets voor de Voedselbank te doen. ,,Het zijn namen die veel Ossenaren aanspreken. Zo hopen we dat het benefietconcert voor een breder publiek interessant. Ook stadsharmonie KVA spreekt veel mensen aan, maar nu ze samen enkele nummers ten gehore brengen, is het programma meer dan af.`` 

Vajen en Venna zijn onder meer bekend van musicals als de Sound of Music waarin ze hebben opgetreden en Vajen speelt ook nog in de bekende televisieserie Spangas. Met regisseur van het benefietconcert Peter van Aar wordt bekeken welke nummers door Vajen en Venna worden gezongen. Vajen van den Bosch zegt dat ze heel graag belangeloos meewerkt aan het benefietconcert. ,,Het is een goed doel en we doen nog graag iets terug voor Oss.``

Kaartjes voor het concert zijn verkrijgbaar via de site van de ievekamp: lievekamp.nl/info.voedselbank_broodnodig

 
Halen we 1 miljoen DE-spaarpunten?
donderdag 23 februari 2017
 
De spaaractie van Douwe Egberts waarde punten voor de Voedselbank voor Oss en Omgeving is een groot succes. We hebben een tussenstand: 691.189 DE-spaarpunten. Na noest telwerk hebben vrijwilligers van de Voedselbank voor Oss en omgeving dit aantal bij elkaar geteld. Het is een flinke berg met bonnetjes, waarvoor de voedselbank alle gulle gevers dankbaar is. Nu de eerste weken van de actie zo´n succes is wil de Osse voedselbank meer, de 1 miljoen spaarpunten moet toch mogelijk zijn.
 
Nog tot en met de eerste week van maart zijn waardebonnen van Douwe Egberts in te leven bij verschillende winkels in de regio. Voor de punten krijgt de Voedselbank pakken koffie, een product dat gewoonlijk schaars is bij voedselbanken in Nederland. Voor ongeveer 600 punten krijgt de Voedselbank een pak koffie van 250 punten. Douwe Egberts verhoogt het aantal pakken aan het einde nog eens met 15 procent.
Als de Voedselbank voor Oss en Omgeving de miljoen punten haalt, dan levert dat bijna 2.000 pakken koffie op. Vanaf half april kan de Voedselbank in de wekelijkse pakketten dan een pak koffie stoppen.
 
De punten zijn in te leveren in Oss: Slagerij Arie Zeegers Wolfskooi 25; Primera Wolfskooi 47; Albert Heijn winkelcentrum Ruwaard; Albert Heijn Burchtplein. Heesch: Cultureel Centrum De Pas De Misse 4; Albert Heijn ’t Dorp 40; Speelgoed Van der Doelen ’t Dorp 32. Schaijk: Albert Heijn Burgmeester Hoefnagelstraat 14; Bruna Runstraat 4. Berghem: Jumbo Burgemeester Van Erpstraat 10.

 

Kerstactie transportonderneming H&S Group

dinsdag 21 februari 2017

Pallet vol met rijst, koffie en thee

Dinsdagmorgen stond een pallet vol met dozen en pakken koffie, rijst en thee op de Voedselbank voor Oss en Omgeving te wachten. Een uitvloeisel van de kerstactie van transportonderneming H&S Group. In het bedrijf aan 
de Galliërsweg in Oss werden naast de Osse Voedselbank ook die van Barneveld en Beneden-Leeuwen verrast met een groot aantal producten.
Volgens locatiedirecteur Theo Nijs had het bedrijf en zijn personeel dit jaar met volle overgave gekozen voor de Voedselbank als goed eindejaardoel. In overleg met de Voedselbank werd gekozen voor producten die schaars zijn bij de Voedselbanken. In december riep het Logistiek Platform Oss (waar H&S Group bij aangesloten is) haar leden op om de lokale voedselbank te ondersteunen. H&S medewerkers Theo Nijs en Loretta Bruno voelden zich meteen verbonden met het initiatief en besloten om H&S-breed gehoor te geven aan de oproep.
Samen met Liedeke Oosterik in Barneveld en Astrid van Gelder in Beneden-Leeuwen organiseerden zij een inzamelingsactie onder het personeel. Medewerkers ruimden hun voorraadkasten op en deden extra inkopen: zij doneerden een heleboel lekkers voor de decembermaand, en ook broodnodige zaken als wasmiddelen en drogisterijproducten. Naast dat ook eigen kerstpakketten gul gedoneerd werden, zijn alle ontvangen relatiegeschenken ingezameld.. H&S Group heeft zelf geen kerstgeschenken gestuurd aan haar klanten en relaties. In plaats daarvan is er koffie, thee en rijst ingekocht voor de Voedselbank. Met dank aan Douwe Egberts en Jumbo kon er extra scherp en dus extra veel ingekocht worden.

De Voedselbank voor Oss en Omgeving is het bedrijf zeer dankbaar voor deze gulle gaven.Door dit soort initiatieven kunnen we de wekelijkse pakketten op een verantwoorde manier blijven vullen”, aldus bestuurslid Henk Snijders van de Osse Voedselbank. H&S Foodtrans is niet het enige logistieke bedrijf uit de regio dat de Voedselbank voor Oss en Omgeving steunt, stelde Snijders.Vanuit een initiatief van het Logistiek Platform Oss (LPO) dragen veel meer bedrijven in deze sector de Voedselbank een warm hart toe.

vertegenwoordigers

Eerste sponsortafel benefietconcert verkocht
maandag 20 februari 2017

De eerste sponsortafel voor ons Benefietconcert Voedselbank Broodnodig is verkocht. Joep Kemkens van het gelijknamige gasservicebedrijf zette met veel enthousiasme zijn handtekening. Een tweede Oss bedrijf lijkt snel dit voorbeeld te volgen. Nog acht tafels te gaan, want de Voedselbank voor Oss en Omgeving hoopt tien sponsortafels aan de man te brengen. Het Benefietconcert is 16 juni 2017 in theater De Lievekamp.

Aan de tot standkoming werken naast de Lievekamp stadsharmonie KVA, ROC De Leijgraaf en P.A. Producties belangeloos mee. Ook restaurant Cordial heeft zijn medewerking al toegezegd.
Kaarten voor het concert zijn te koop via de site van theater de Lievekamp:
http://lievekamp.nl/info.voedselbank_broodnodig.

Valentijn aardbeien
maandag 20 februari 2017

De cliënten van de Voedselbank in Oss hebben afgelopen week nog een verlaat Valentijnscadeau gekregen. In het pakket van deze week vonden zij aardbeien, verpakt in een doosje in de vorm van een hart. Supermarktconcern Jumbo was de gulle gever van dit Valentijnsgeschenk.
De aardbeien waren het toetje op het wekelijkse pakket dat onder meer weer vol zat met groente, soep, vlees, vleeswaren, kaas en brood. De Voedselbank probeert bij het samenstellen van de voedselpakketten de schijf van vijf te volgen zodat er gezonde maaltijden op tafel komen bij de mensen die gebruik maken van de noodhulp die wordt gegeven.
 

Ook deze week is er weer genoeg gebeurd bij de Voedselbank voor Oss en Omgeving

zaterdag 11 februari 2017

Voor de gezinnen zat er in het pakket een gevulde rugzak van Sligro bij, wat extra fisdrank en versnaperingen. Voor de anderen waren er nog wat kerstpakketten die de voedselbank van bedrijven in Oss had gekregen.

Vier nieuwe clienten brachten een bezoek aan de voedselbank. Voorzitter Piet Coolegem heette hen welkom, luisterde naar de achtergronden van de mensen en legde hen alles uit over de Voedselbank.

Dankjewel, wij wensen jullie allen een fijn weekend!

 

Veel aandacht in de weekbladen voor Voedselbank Oss en Omstreken

donderdag 02 februari 2017

Deze week is er veel aandacht voor de Voedselbank Oss en Omgeving in de weekbladen in Oss en Bernheze.
Nieuws over de inzamelactie van spaarpunten van Douwe Egberts en het Benefietconcert dat op 16 juni wordt gegeven in theater De Lievekamp.
De eerste kaarten zijn al verkocht, wie volgt?
De kaarten zijn te bestellen op de site van De Lievekamp
www.lievekamp.nl/info.voedselbank_broodnodig?rownum=6

 

 

Douwe Egbertspunten veel waard voor Voedselbank Oss en Omgeving

zondag 29 januari 2017

Iedereen heeft ze wel in een keukenla of doosje liggen, spaarpunten van Douwe Egberts. Geknipt van de pakken koffie of doosjes thee. En je weet eigenlijk niet wat je ermee kunt. In februari is het mogelijk er een goed doel mee te steunen.
Douwe Egberts heeft samen met de Voedselbank voor Oss en Omgeving een actie opgezet die de voedselbank pakken koffie oplevert, een product dat doorgaans schaars is bij voedselbanken.

Het blijven moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens, in de regio Oss is dat ongeveer 10 procent van alle huishoudens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in onze pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Voedselbank voor Oss en Omgeving schiet daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten. De door jou ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de voedselbank. Douwe Egberts steunt deze actie, want het merk wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Douwe Egberts heeft dan ook toegezegd alle donaties met 15% te verhogen! Geef je D.E.-waardepunten zijn waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank!

Je waardepunten, bij voorkeur geteld, kun je gedurende de hele maand februari inleveren op de volgende adressen.
Oss: Slagerij Arie Zeegers Wolfskooi 25;
Primera Wolfskooi 47;
Albert Heijn winkelcentrum Ruwaard;
Albert Heijn Burchtplein.
Heesch: Cultureel Centrum De Pas De Misse 4;
Albert Heijn ’t Dorp 40;
Speelgoed Van der Doelen ’t Dorp 32.
Schaijk: Albert Heijn Burgmeester Hoefnagelstraat 14;
Bruna Runstraat 4.
Berghem: Jumbo Burgemeester Van Erpstraat 10.


Voedselbank Broodnodig

donderdag 26 januari 2017

Groot benefietconcert voor de Osse Voedselbank

Stadsharmonie KVA komt in actie voor de Voedselbank Oss en Omstreken. De muziekvereniging geeft een benefietconcert op 16 juni in theater De Lievekamp in Oss. Ook De Lievekamp, ROC De Leijgraaf en Dorette Ploegmakers en Peter van Aar van P.A. Producties hebben hun medewerking toegezegd. Voor de definitieve invulling van de avond worden nog gesprekken gevoerd met diverse artiesten. Het wordt een mooie avond met een spectaculair programma.

Het idee voor het benefietconcert ontstond tijdens een ontmoeting tussen André van Veghel, vice-president van KVA, en Piet Coolegem, voorzitter van de Voedselbank voor Oss en Omgeving. ,,Eén van de sociaal culturele doelstellingen van Stadsharmonie KVA is het mede ondersteunen van dit soort activiteiten. We hebben dan ook geen moment getwijfeld om mee te werken aan dit concert ”, aldus Van Veghel. Coolegem was zeer blij met de toezegging: ,,Het is altijd een toer om de begroting weer rond te krijgen en daarmee de continuïteit van de voedselbank te waarborgen. Voor 2016 kregen we een extra subsidie van de gemeenten Oss en Bernheze, maar het is nog maar de vraag of dat voor 2017 ook opgaat.” Met het benefietconcert hoopt de Voedselbank zo’n 15.000 euro op te halen. Coolegem: ,,We vertrouwen erop dat de solidariteit in Oss in omgeving met de voedselbank zodanig is dat het gaat lukken.” Het mooie achter voedselbanken is volgens Coolegem dat iedereen die er werkt, dit als vrijwilliger doet. ,,Die inzet verdient het om beloond te worden met een uitverkochte Lievekamp, juist voor de armsten in onze samenleving.”

Sponsortafels

KVA verzorgt op het benefietconcert, onder de titel Voedselbank Broodnodig. Het orkest zal ook de begeleiding van andere optredens verzorgen.  ,,Het wordt een mooie avond”, aldus Peter van Aar. ,,Met ons productiebureau komen ook wij graag in actie voor de Voedselbank. Wij voelen ons nauw betrokken bij dit goede doel. Van Aar, die de titel “Voedselbank Broodnodig’ bedacht, regisseert het programma en is ook de presentator van de avond. Ook medewerkers en cliënten van de Voedselbank dragen een steentje bij aan het concert, dat om 20.15 uur begint.
Voorafgaand is er een diner, waar bedrijven een tafel voor kunnen reserveren. Leerlingen van de horeca-afdeling van ROC de Leijgraaf verzorgen onder deskundige leiding de maaltijd.

De titel van het Benefietconcert is niet zomaar gekozen, stelt Coolegem. ,,Een Voedselbank is ook in Oss en omgeving broodnodig. Elke week geven we zo’n 160 voedselpakketten uit. Achter ieder pakket gaat een hele problematiek schuil en vaak ook gezinnen met kinderen. Ja, ook in deze regio leven mensen onder de armoedegrens. ” Die constatering is misschien wel schrijnend, stelt de voorzitter van de Osse Voedselbank. ,,Maar het is ook mooi om te zien dat we iets voor deze mensen kunnen doen. Veel bedrijven in de regio steunen ons belangeloos en ieder week zijn er rond de vijftig vrijwilligers in touw om de pakketten te verzorgen. ”

Coolegem is verheugd dat zoveel partijen belangeloos hun medewerking hebben toegezegd. KVA twijfelde geen moment, net als het ROC en De Lievekamp, die deze actie eveneens van harte omarmt en direct alle medewerking heeft toegezegd om dit evenement tot een groot succes te maken.

KVA

Wie, wat waar:

Benefietconcert ‘Voedselbank Broodnodig’ door stadsharmonie KVA, vrijdag 16 juni om 20.15 uur in theater De Lievekamp in Oss ten bate van Stichting Voedselbank voor Oss en Omstreken. Met medewerking van Peter van Aar en enkele artiesten, waar later meer bekend over wordt. Kaarten zijn vanaf 29 januari te koop bij De Lievekamp: 25 euro (eerste rang) en 20 euro (tweede rang).   

De koninklijk erkende Stadsharmonie KVA, opgericht in 1835 is de oudste vereniging van Oss en een van de oudste muziekgezelschappen van Nederland. KVA staat voor Kunstliefde Vermag Alles en heeft momenteel zo´n 124 leden, waarvan 64 in het harmonieorkest. De anderen zijn in opleiding: Blazersklas, Muzelinck, Opmaat en Studieorkest. Jeugd is een belangrijk speerpunt binnen KVA. Verder kent KVA een aantal ensembles en The Blue Band (carnaval). Het harmonieorkest dat onder leiding staat van dirigent Marc Kocken heeft voor de benefietavond een verrassend en gevarieerd repertoire.
In een mooie traditie verzorgt KVA naast diverse optreden door het jaar heen al meer dan 40 jaar een Nieuwjaarsconcert in theater De Lievekamp, komend jaar onder de titel ‘KVA uit de Kunst’. De stadsharmonie behaalt regelmatig prijzen op concoursen waaraan ze deelneemt, in najaar van 2016 nog een eerste prijs op een groot landelijk concours in Roermond.

Wij zijn blij

dinsdag 24 januari 2017

De Voedselbank voor Oss en Omgeving heeft donderdag 19  januari ambtenaren van de  gemeente Oss ontvangen als dank voor hun kerstactie.
Zestig ambtenaren hebben de waarde van hun kerstpakket namelijk aan de Voedselbank gegeven en als dank daarvoor zijn een groepje ambtenaren op bezoek geweest.
De ambtenaren kregen uitleg over de Voedselbank en een rondleiding. achter de schermen.
Fijn dat we onze boodschap verder kunnen vertellen en dat er zo veel mensen zijn die ons werk steunen.

De Voedselbank had trouwens in de decembermaand over aandacht niet te klagen. Veel particulieren en bedrijven hebben levensmiddelen en geld  geschonken, daarmee kunnen we weer veel mensen in de regio Oss helpen. Daarvoor onze dank.
 

Wij zijn trots!

woensdag 18 februari 2017

Vanmorgen hebben we onverwacht bezoek gekregen van een inspecteur van de van Houwers groep.
De inspecteur kwam langs voor een inspectie voor het behoud van het Groen Certificaat. Het was een prettig en positief bezoek en er waren geen verbeterpunten.
We kunnen met trots zeggen dat we met vlag en wimpel zijn geslaagd en dat het Groen Certificaat weer met een jaar verlengd is.

Dank aan alle vrijwilligers die Voedselbank Oss dagelijks ondersteunen en die hebben bijgedragen aan dit mooie resultaat.

Wat is een Groen Certificaat?
Ook de voedselbank moet zich houden aan de regels voor voedselveiligheid. Er moet aan veel eisen worden voldaan om het Groen Certificaat te kunnen behalen: een schoon en hygiënisch pand, goed werkende koel- en vriesapparaten en de regels rond TGT en THT respecteren. Natuurlijk zijn schoonmaak en persoonlijke hygiëne ook belangrijke factoren. Dit wordt jaarlijks gescreend door een inspectie van een onafhankelijk inspectiebureau.

 

Inzamelingsactie Omroep Brabant

De inzameling in Oss, georganiseerd door Omroep Brabant, heeft bijna 2600 lang houdbare producten opgeleverd. Onze hartelijke dank gaat uit naar alle donateurs en mensen die zich hiervoor hebben ingezet.

Inzamelingsactie Jumbo van Bergen Oss

Op 23 december zijn wij in de gelegenheid geweest om in Oss bij Jumbo aan de Wolfskooi en Jumbo aan de Vierhoeksingel een inzameling te houden voor onze Voedselbank. Er zijn op die dag in totaal 70 kratten met producten gedoneerd, waarvoor onze hartelijke dank.